Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Wat is de Thuja en waarom is deze plant zo populair?

Thuja

De Thuja haag is een zeer populaire. Hoewel je deze plant ook gewoon ter decoratie kunt planten is hij met name als haag over de hele wereld bekend. De Thuja haag wordt over de hele wereld gekweekt, waardoor ze erg populair zijn. Het is mogelijk om overal waar je komt een Thuja haag tegen te komen. De altijd groene bladeren kunnen zelfs de strengste winters overleven. Daarnaast vormen ze geen gevaar voor mensen of dieren.

Thuja

Goed voor de natuur

Dat laatste punt is voor steeds meer mensen heel belangrijk en gek is dat niet. Een plant is namelijk bedoeld voor jou maar ook voor de natuur, dus het is heel gek om dan een haag te kiezen waar vogels en insecten niet gelukkig mee zijn. Als je echter een Thuja plant, dan doe je het tegenovergestelde. Deze plant is niet alleen prachtig om naar te kijken maar ook zeer geliefd bij vogels. Sterker nog, ze maken er zelfs graag hun nestjes in wanneer de tijd daarvoor is aangekomen. Ook insecten kun je blij maken met deze groene vriend.

Thuja

Een prachtige haag

Niet in de laatste plaats is dit natuurlijk ook een heel mooie haagplant voor jezelf. Het is een plant die altijd groene bladeren houdt. Dat wil zeggen dat je ook in de winter tegen die mooie, groene haag aankijkt. Je hoeft niet ineens bang te zijn voor pottenkijkers alleen omdat de herfst is aangebroken, Jij hebt je privacy het hele jaar door dankzij deze veelzijdige boom.