Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Palmbomen beschermen tijdens de winter

Sommige palmboomsoorten hebben een lage tolerantie voor lage temperaturen. Anderen worden niet beïnvloed als de temperaturen maar voor een korte periode dalen. Het is gebruikelijk om tijdens de winter een plotselinge temperatuurdaling te ervaren. Dit worden koude snaps genoemd. Deze vriestemperaturen zullen uw palmboom aantasten. Tijdens dit weer moet je voor je palmbomen zorgen. Slechts een paar soorten palmbomen zullen deze extreem koude winters overleven. Het wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan hoe uw palmboom zich tijdens koude seizoenen gedraagt. U kunt ook vooraf uw type palmboom onderzoeken om te weten of ze de winter zullen overleven.

Hoe worden palmbomen beïnvloed door koud weer?

Koud weer heeft veel negatieve gevolgen voor een palmboom. Het belemmert hun normale processen zoals wortelgroei, fotosynthese en wateropname. Koude temperaturen beschadigen ook de celwanden door het water in de kofferbak te bevriezen. Dit berooft de boom van het broodnodige water en voedingsstoffen. Dit wordt nog erger als de temperatuur ’s ochtends stijgt. De palmboom ontdooit snel waardoor celwanden versplinteren en nog meer schade aanrichten. Enkele tekenen van een beschadigde palmboom zijn donkere bladeren en groeiachterstand. De bladeren kunnen ook beginnen te vallen, vooral nadat de boom vroeg in de ochtendhitte is ontdooid.

Palmboom wintervoorbereiding

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat koude temperaturen uw palmbomen beschadigen. Een manier om schade in de winter te verminderen, is door de boom op een veilige plek te planten. Dit is meestal achter een muur of hek. Je moet de boom planten in gebieden met veel zonlicht. Je kunt de boom ook planten in een gebied met andere planten om hem te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Het gebladerte straalt ook warmte uit, waardoor uw boom in de winter niet bevriest. Mulchen helpt ook palmbomen in de winter. Je moet ongeveer 5 inch mulch leggen om de zachte wortels dicht bij het oppervlak te beschermen tegen sneeuw of ijs.