Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Wat te doen bij beschadigde nokvorsten?

Wat te doen bij beschadigde nokvorsten?

Nokvorsten beschadigd? Repareer dit direct

Zijn de nokvorsten op uw dak beschadigd? Dan is het verstandig om direct in actie te komen en zelf het dak op te gaan om ze te repareren. Ook kunt u een loodgieter of dakdekker bellen om het euvel zo snel mogelijk te laten verhelpen. Want het advies is om nokvorsten die beschadigd zijn, direct te laten repareren. U leest er hieronder meer over.

Wat zijn nokvorsten?

Wat voor de één gesneden koek is, is voor de ander abracadabra. Kortom: voor wie niet weet wat nokvorsten zijn, bieden we eerste een kleine introductie. De nokvorst is een speciaal gevormde dakpan die op de nok van het dak wordt bevestigd. Bij een hellend dak houden de nokvorsten de twee dakhelften bij elkaar., en ze voorkomen ook dat dakpannen gaan schuiven. Nokvorsten zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw pannendak dus!

Beschadigde nokvorsten

Zijn uw nokvorsten beschadigd? Dan kan dat problemen veroorzaken. Beschadigde nokvorsten kunnen de aanleiding zijn voor een daklekkage of het verschuiven van dakpannen veroorzaken. De meeste oudere nokvorsten zijn vastgelegd in een cementverbinding. Zo’n cementverbinding kan in de loop der jaren oud en poreus zijn geworden. Het cement scheurt en brokkelt af en de nokvorsten komen los te liggen met vaak een lekkage tot gevolg.

Nokvorsten repareren

Er zijn twee goede manieren om beschadigde nokvorsten snel en goed te repareren.
  1. Met Flex dakmortel: dit is een blijvend elastische en weerbestendige mortel die de nokvorst op zijn plaats houdt. De elasticiteit voorkomt krimpen en uitzetten van de mortel. Flex dakmortel wordt geleverd in verschillende kleuren. Daardoor is er voor elk dak de juiste kleur. Hiermee zijn uw nokvorsten niet alleen goed bevestigd en waterdicht, maar ook zeer netjes afgewerkt.
  2. Met ruiterband: ruiterband (of ondervorst) onder de nok aanbrengen is ook een goede optie. Deze band zorgt voor een goede afdekking van de nok. Hiervoor moet de nok en de bovenste rij pannen tijdelijk verwijderd worden. Na het aanbrengen van de ondervorst, kunnen de oude dakpannen weer worden teruggelegd.

Meer blogs lezen?

Wij hopen dat u met bovenstaande informatie voldoende op de hoogte bent van het herstellen van nokvorsten. Wilt u meer blogs lezen over comfortabel en veilig wonen? Klik dan op deze link.