Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Vergt kunstgras onderhoud in de tuin?

kunstgras voor in de tuin

Tuin aankleden naar eigen smaak

Een tuin wil je natuurlijk aankleden in een stijl die jij mooi vind en die bij je past. Wil je de zomerdag het liefst zoveel mogelijk zonnebaden, dan kies je wellicht voor meerdere terrassen zodat je met de zon mee kunt schuiven.

Ben je juist niet zo’n zonaanbidder en wordt het jou al snel te warm? Dan is het misschien een optie om een overkapping te zetten waaronder je in de schaduw kunt zitten.

Maar hoofdzaak is meestal om te kunnen genieten van je tuin. Dus hoe fijn zou het zijn om niet teveel onderhoud te hoeven verrichten aan je tuin.

kunstgras voor in de tuin

Kunstgras

Als je wat betreft de grasmat kiest voor kunstgras, dan helpt dat al flink mee in het terugdringen van werk aan je tuin.

Kunstgras hoef je om te beginnen niet te maaien. Natuurgras moet je in het voorjaar en de zomer soms wel drie keer in de week maken als je een mooi kort gazonnetje wilt houden.

Dat is bij kunstgras dus niet nodig. Dit gras groeit natuurlijk niet en zal daarom altijd zijn perfecte lengte behouden.

Ook sproeien is bij kunstgras niet nodig. Natuurgras moet je de zomerdag (en sowieso als er lange tijd geen regen valt) regelmatig nat houden om te voorkomen dat het afsterft en helemaal bruin wordt. Kunstgras veranderd dan ook niet van kleur. Het blijft altijd perfect groen. Of het nu vriest of vijfendertig graden is.

Heb je dan helemaal geen onderhoud aan kunstgras? Ja, toch wel. Maar zeer minimaal. De grassprietjes gaan om te beginnen wat plat liggen als je er een aantal keer overheen hebt gelopen. Dit zie je ook als er kinderen volop op hebben gespeelt. Dit is verder niet hinderlijk of schadelijk. Maar het is mooier als je af en toe met een bezem even de haartjes/sprietjes weer rechtop borstelt.

Daarnaast is het verstandig om de kunstgrasmat regelmatig even helemaal zandvrij te maken. Er waait natuurlijk altijd wel wat zand op je mat. Als je dit niet verwijderd zal onkruid geleidelijk aan kans zien daarin te groeien.

Maar dat is eigenlijk al het onderhoud wat je er aan moet doen.

Kunstgras voor in de tuin

Zoek je nu kunstgras voor in de tuin door bovenstaand verhaal? Vergelijk sowieso meerdere aanbieders. Dit kan je tientallen euro’s schelen op het totaalbedrag.