Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Waarom een groene wand maken?

Heb jij wel eens overwogen om in jouw kantoorgebouw een groene wand te maken? Je vraagt je nu misschien als eerste af wat dit is, waar we het precies over hebben. We bedoelen hiermee niet een muur die groen geverfd is, maar als het gaat over een groene wand, bedoelen we een muur die bekleed is met planten. Je hoeft daarvoor niet voor echte plantjes te kiezen, je kunt ook kiezen voor kunstplanten. Dat laatste is natuurlijk een stuk gemakkelijker om aan te leggen en te onderhouden, terwijl je eenzelfde uitstraling bereikt als met echte planten. Maar waarom zou je nu hiermee aan de slag gaan?

Voordelen groene wand

We brengen allemaal steeds meer tijd van ons leven binnen door. Dit heeft zijn voordelen, vooral op dagen dat het regent en koud is. Maar steeds binnen zitten heeft ook nadelen, nadelen die deels opgelost kunnen worden door het maken van een groene wand. Wat is nu het geval? Mensen gedijen het best in een natuurlijke omgeving. Het is niet voor niets dat aangeraden wordt om te gaan wandelen of fietsen in de natuur op het moment dat mensen te maken krijgen met stress of een burn-out. Een natuurlijke omgeving heeft een positief effect op ons gemoed, we raken hierdoor ontspannen. Door in de kantoorruimte een groene wand te creëren, kun je dit effect enigszins simuleren. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om heel veel planten door het gebouw neer te zetten, ook dat zal zeker een positief effect hebben. Maar het is ook veel meer werk om te onderhouden. Bovendien staan de planten vaak in de weg, wat het schoonmaken lastiger maakt. Bij een groene wand wordt er eigenlijk geen extra ruimte in beslag genomen, terwijl je wel een stukje natuur nabootst. En dat kan echt een positief effect hebben op het stressniveau van iedereen die in de ruimte werkt!

Verschillende mogelijkheden

Zoals gezegd is het aan te raden om een groene wand te creëren met behulp van kunstplanten. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat er iets doodgaat omdat je vergeet water te geven of omdat er niet genoeg zonlicht naar binnenvalt. Tegelijkertijd profiteer je door de hoge kwaliteit van de kunstplanten van tegenwoordig wel van de zo gewenste natuurlijke uitstraling. Heb jij hier interesse in, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij kunsthaagvoordeel.nl. Je vindt bij hen een soort kant en klare tegels die zo op de muur bevestigd kunnen worden om zo heel eenvoudig een groene wand te maken. Het leuke van kunsthaagvoordeel.nl is dat je er kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten ‘plantjes’, denk bijvoorbeeld aan:

  • berken mix
  • verschillende buxussoorten
  • verschillende coniferensoorten
  • hedera
  • junglemix

Je kunt ervoor kiezen de muur met één enkele soort te bekleden, maar het is natuurlijk ook een mogelijkheid om verschillende varianten met elkaar te combineren voor een speels effect en een echt originele muur. In sommige varianten zijn ook nog bloemetjes verwerkt voor nog meer kleur, ook dat is dus een optie. Kijk eens bij kunsthaagvoordeel.nl en je zult er zeker opties voor een groene wand vinden die jou aanspreken!