Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Met spoed verhuizen? Let hier dan vooral ook op

Stel je voor: je hebt een nieuw huis gevonden rondom Amsterdam. Je bent helemaal verliefd en bereid je voor om je nieuwe huis klaar te maken en in te richten. Je koopt nieuwe meubels in, verft het nieuwe huis naar een kleur van jouw wens en richt de tuin in. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de verhuizing goed gepland is, zodat alles op tijd geregeld wordt. Maar wat als je uit het niets met spoed moet verhuizen en geen idee hebt hoe je op tijd alles geregeld moet hebben? Voor verhuizers uit Amsterdam hebben wij daarom wat nuttige informatie klaarstaan.

Maak een checklist


Ook al moet je met spoed verhuizen, het is altijd nuttig om een checklist te maken met wat je allemaal nodig hebt voor de verhuizing. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een onderscheid maakt in wat je allemaal mee wilt nemen naar je nieuwe woning en wat weggegooid kan worden. De spullen die je allemaal meeneemt, zet je vervolgens allemaal op je lijstje. Ook is het belangrijk dat je controleert of alle rekeningen die je hebt op stop te hebben. Zorg ervoor dat je je huurcontract stopzet of je woning verkoopt. Check ook of je gasrekening is stopgezet. Daarnaast is het natuurlijk ook handig als je genoeg verhuisdozen hebt.

Maak een planning

Naast een checklist is het ook verstandig om een planning te maken. Ook al heb je bij een spoedverhuizing minder tijd om alles in te plannen, is het alsnog handig om per dag te plannen wat je gaat doen. Maak hierbij een onderscheid tussen hoofd -en bijzaken. Vermijd dus kleine taken die je later ook kunt doen na de verhuizing. Controleer bij de planning of het ook daadwerkelijk haalbaar is. Als je te veel klussen hebt staan op de planning, zorg dan dat je vrienden en familie kunt regelen die jou een handje kunnen helpen. Zo zorg je ervoor dat je verhuizing, ondanks de tijdslimiet, alsnog geslaagd is.

3 tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen

Verhuizen is vaak een lastige en zware klus. Je moet een verhuisbedrijf zoeken, kiezen welke meubels je wel en niet wil bewaren en wat je budget is. Je wilt natuurlijk dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt zonder problemen. Voor veel mensen levert een verhuizing veel stress en problemen op. Ze weten vaak niet hoe ze zoiets aan moeten pakken en zoeken dan tevergeefs naar hulp. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat de verhuizing zonder problemen verloopt en waar moet je allemaal rekening mee? Amsterdam Movers biedt daarom 3 tips die ervoor zorgen dat jouw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

Maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf en jezelf

Om je verhuizing soepel te laten verlopen, is het handig om duidelijke afspraken te maken met het verhuisbedrijf. Je wilt namelijk dat je zo snel mogelijk de verhuizing hebt geregeld. Kies een bedrijf die met alle scenario’s rekening houdt, zoals bij Verhuisbedrijf Zaandam, die gebruik maakt van een verhuislift als jij meubels moet verplaatsen die je niet naar beneden kan tillen. Ook is het belangrijk dat je zelf afspraken maakt op een lijstje door aan te vinken wat je nog allemaal moet doen voor de verhuizing. Heb je bijvoorbeeld al alle spullen om je meubels te vervoeren en komt alles op tijd binnen? Zo heb je alles duidelijk op een rijtje, zodat je niet voor onzekerheden staat.

Meet je nieuwe huis op

Als laatste is het ook belangrijk dat je alvast je nieuwe woning opmeet, zodat je weet welke nieuwe meubels en attributen je nodig hebt. Maak gebruik van een goed meetlint, dat de juiste maten aangeeft. Vergelijk vervolgens de afmetingen van je oude huis met je nieuwe woning. Pas daarna kan je alle benodigdheden bestellen. Spreek goed af met het verhuisbedrijf wanneer je nieuwe meubels bezorgd worden, zodat zij weten wanneer ze op locatie moeten zijn om je nieuwe aankopen te vervoeren. Zo zorg je ervoor dat je zo soepel mogelijk je verhuizing laat lopen, zonder problemen met de levering van nieuwe meubels.

Verhuizen hoeft niet altijd stressvol te zijn. Voorkom verhuisstress

Veel mensen zien de verhuizing als een zeer stressvolle ervaring. Bij de verhuizing moet er een afweging gemaakt worden wat er allemaal mee mag in de nieuwe woning, er moeten veel contracten gesloten worden en er moet gekozen worden welk verhuisbedrijf ingeschakeld moet worden. Al dit werk zorgt ervoor dat mensen in de stress raken en het een en ander kunnen vergeten. Hoewel een verhuizing een aardige klus is, hoeft het lang niet zo stressvol te zijn. Verhuisbedrijf Amsterdam Movers laat daarom zien hoe je je verhuizing optimaal maakt, zonder al te veel stress te hebben.

Bereid je verhuizing goed voor

Dit klinkt erg logisch, maar mensen onderschatten vaak hoeveel voorbereiding een verhuizing nodig heeft. Vaak komen mensen pas op het laatste moment erachter dat ze veel te laat begonnen zijn. Voorkom dit dus door op tijd te beginnen. Maak een to do list, waarin staat wat je allemaal aan taken hebt en wat je allemaal nodig hebt. Zo is het belangrijk dat je alle benodigdheden voor de verhuizing inkoopt en een aantal contracten en verzekeringen afsluit. Als je een taak af hebt, streep deze dan af. Plan vervolgens de overige taken per dag in, zodat je per dag weet wat je te wachten staat. Zo krijg je meer overzicht op wat je al gedaan hebt en wat nog allemaal gedaan moet worden.

Regel vrienden en familie

Omdat sommige mensen bij de verhuizing veel taken op zichzelf nemen, ervaren zij vaak stress. Ze moeten nog veel doen en weten niet precies hoe ze de verhuizing op tijd af krijgen. Daarom is het handig als je zoveel mogelijk bekenden regelt die je een handje kunnen helpen. Zo kunnen je vrienden bijvoorbeeld al het afval weggooien en je ouders helpen bij de administratie. En als je je handen vol hebt, kunnen medewerkers van Verhuisbedrijf Amstelveen je helpen om de zware meubels te tillen. Alle kleine beetje helpen je zo om de klussen voor de verhuizing te verdelen, zodat je zo weinig mogelijk verhuisstress ervaart.

In 4 stappen naar een nieuwe woning

Het zoeken naar een nieuwe woning is een langdurig proces en als je eindelijk de ideale woning hebt gevonden, moet je nog de verhuizing regelen. Ook hier heb je veel tijd voor nodig, zoals het klussen in huis en het uitzoeken van spullen voor je nieuwe woning. Met een goed voorbereid plan kan je dit gelukkig efficiënt regelen. Met het stappenplan van Verhuisbedrijf Amsterdam Movers regel je de verhuizing zo optimaal mogelijk, zodat je precies weet wat je kan verwachten en hoe je je verhuizing zo optimaal mogelijk kan uitvoeren.

Klussen in je nieuwe huis en vrienden regelen

Als je je nieuwe woning hebt gevonden, is het belangrijk dat je afmetingen maakt. Zo kom je erachter of de meubels die in je oude huis staan ook in je nieuwe huis passen. Daarna is het tijd om te gaan klussen. Verf de muren naar jouw smaak en kies welke gordijnen bij je raam passen. Zorg dat je op tijd begint met het sorteren welke meubels en andere spullen naar de stortplaats gebracht moeten worden. Je wilt natuurlijk niet dat je op het laatste moment met overbodige spullen vastzit. Regel vrienden die je willen helpen met opruimen om zo veel mogelijk tijd te besparen, zodat je meer tijd voor andere klussen overhebt.

Maak een lijst met taken en regel je verhuisbedrijf

Na het opruimen van je overbodige spullen, kan je gaan beginnen met het voorbereiden van de verhuizing. Op een lijstje kan je alle taken die je nog moet doen bijhouden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verhuisdozen inkoopt, verzekeringen afsluit en contracten die je niet meer nodig hebt opzegt. Als laatste stap is het belangrijk dat je een verhuisbedrijf regelt die jouw verhuizing naar wens regelt. Het verhuisbedrijf moet zo goed mogelijk op jouw situatie afgestemd zijn, zodat er geen problemen in het verhuisproces kunnen ontstaan. Verhuisbedrijf Amstelveen biedt klanten bijvoorbeeld een handje in het sjouwen van de meubels tegen scherpe tarieven. Zo wordt een zo soepel en optimale verhuizing gegarandeerd.