Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Zelf jouw huis vormgeven

De perfecte combinatie is natuurlijk een mooi huis, van binnen en van buiten en niet te duur. Met onze huidige huizenmarkt is dat nogal lastig, de huizenprijzen blijven maar stijgen. Het komt steeds vaker voor dat mensen zelf hun huis laten bouwen, dit kan op allerlei verschillende manieren. Het ligt er natuurlijk aan wat je wil, maar op deze manier kan jij jouw vrijstaande woning bouwen precies vormgeven hoe jij dat wil.

Een woning binnen jouw budget

Wanneer je kiest voor een casco huis bouwen, wordt het huis voor je gebouwd door een aannemer, maar alleen de ruwbouw. Dit betekent dus dat je de afbouw volledig zelf moet doen. Casco bouwen is goedkoper dan nieuwbouw kopen, of een ouder huis. Je kan alles doen met het huis wat je wil, wat betekent dat je het dus ook zo duur kan maken als je will. Casco bouwen kan uiteindelijk ook erg duur worden als je besluit dure spullen te kopen en alles door professionals laat doen. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan, budget verf kopen en zelf de muren verven. Zit je dus gebonden aan een budget, dan kan dit wellicht de oplossing voor jou zijn.

Geduld is een schone zaak

Je moet er wel rekening mee houden dat een casco huis bouwen uiteindelijk veel meer tijd in beslag kan nemen dan een bestaand huis kopen of om nieuwbouw te kopen. Wanneer je alles zelf gaat doen in jouw huis, duurt dit uiteraard veel langer dan wanneer een ervaren team aan de slag gaat met de woning. Maar ook wanneer je besluit externe bedrijven in te huren kan dit langer duren dan een kant en klare woning. Er moet namelijk met van alles rekening gehouden worden en de externe bedrijven moeten ook met elkaar afstemmen. Wanneer je via een aannemer een woning koopt wordt dit door hun allemaal al geregeld. Daarentegen beloond dit harde werk wel, want op deze manier kan jouw huis er precies zou uitzien zoals jij het voor ogen had.