Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Asbest verwijderen: wat kost het?

Asbest verwijderen: wat kost het?

De kosten van professioneel asbest laten verwijderen

Asbest is een materiaal dat vaak in oudere gebouwen wordt gebruikt en dat grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Om ervoor te zorgen dat een gebouw en de omgeving schoon en veilig zijn, is asbest laten verwijderen noodzakelijk. Maar ja: asbest verwijderen, wat kost het?

Het laten verwijderen van asbest

De kosten van asbest laten verwijderen kunnen variëren, afhankelijk van de omvang en de locatie van het project. Asbest laten verwijderen kan al vanaf € 600,- voor golfplaten op het dak en gemiddeld € 1.000,- voor een ruimte tot 35 m2. Daarbij komen de kosten voor een asbestinventarisatie beginnend bij € 350,- per inventarisatie. Asbest kan worden verwijderd door middel van mechanische verwijdering, waarbij het asbest wordt uitgesneden en verwijderd, of het kan worden verwijderd door middel van chemische verwijdering, waarbij het asbest wordt verdund met chemicaliën.

Kosten voor asbest saneren

De kosten voor asbest verwijderen zijn altijd gebaseerd op onderstaande factoren:
  1. De soort asbest
  2. De hoeveelheid asbest
  3. De omvang van de werkruimte
Hoe meer asbest in een pand aanwezig is, hoe meer werk, hoe hoger dus de kosten voor asbest saneren.

Andere kosten

Andere kosten die bij asbestverwijdering kunnen komen kijken, zijn verwijderingskosten. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de hoeveelheid afval en de locatie van de verwijdering.

Na asbest verwijderen

Ten slotte moeten er ook kosten in rekening worden gebracht voor het testen van de omgeving en de lucht na de asbest verwijdering. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle asbest en luchtverontreinigingen volledig zijn verwijderd. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van de testen en de locatie ervan.

Tot slot

Asbestverwijdering is een belangrijke stap in het veiligstellen van een gebouw. Het is echter belangrijk om de kosten te overwegen voordat je een asbestverwijderingsproject start. Door de kosten te vergelijken tussen verschillende bedrijven, kun je de beste optie voor je project kiezen. Het is ook belangrijk om de kosten voor het verwijderen van afval en het testen van lucht en asbest mee te tellen. Als je deze kosten in acht neemt, kun je ervoor zorgen dat de asbestverwijdering wordt uitgevoerd met de beste resultaten. Meer blogs lezen over veilig en comfortabel wonen? Klik dan op deze link.