Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Hoe kan ik ontspannen met warm water?

Er zijn meerdere manieren om eens helemaal tot jezelf te komen en te ontspannen na een drukke dag werk. Je kunt een boek lezen of een wandeling maken. Maar heerlijk drijven in een bad met warm water is natuurlijk ook een luxe waar je geen nee tegen zegt. Op dit moment zijn er vele keuzes op de markt zoals een jacuzzi, bubbelbad of een hottub. En vaak is er door de bomen het bos niet meer te zien. Dus waar kan ik allemaal uit kiezen, en wat is het verschil?

Jacuzzi en bubbelbad

Deze twee woorden zijn eigenlijk heel simpel, het zijn synoniemen van elkaar. Het woord jacuzzi is de oorspronkelijke merknaam. In een bubbelbad kunnen meestal meerdere personen tegelijk genieten van luchtstromen die van onderen in het water worden gepompt, waardoor er luchtbelletjes ontstaan. Deze waterstralen geven de gebruikers ervan een ontspannen gevoel. Het is een verwarmd bad dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Als de jacuzzi is gevuld met water, kan dit worden verwarmd met een enkele druk op de knop. Afhankelijk van het type bubbelbad, kan er worden gespeeld met de waterpompen die zorgen voor de bubbels in het bad.

Een hottub gebruiken

Een goede hottub, zoals de naam misschien wel vanzelfsprekend is, is een warm bad. Oorspronkelijk komt dit uit de omgeving van Scandinavië. De baden werden gemaakt van hout en verwarmd middels een houtkachel. Een probleem daarvan was dat dit altijd zorgde voor lekkage. Inmiddels wordt de binnenkant gevoerd met een kunststof laag en wordt de buitenkant nog wel versierd met hout. Een hottub kan alleen buiten worden gebruikt.

De hottub moet eerst gevuld worden met water. Daarna kan het stoken beginnen. Dit moet wel op tijd gebeuren, het duurt namelijk wel een uur of twee de temperatuur prettig aanvoelt. Natuurlijk zijn er factoren die hier invloed op hebben zoals de grootte van tub, de hoeveelheid stookhout en de buitentemperatuur.