Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Haal die barkruk in huis

stoere barkruk

Velen van ons kennen de volgende situatie wel; je bent in het cafe en je wilt aan de bar gaan zitten, echter weegt zo een lompe kruk als lood. Na eindelijk de strijd te hebben gewonnen en je, jezelf hebt gepositioneerd op de iets wat smerige lederen zitvlak, bestel je, je drankje. Een heerlijk gevoel! Nu wil je dat gevoel natuurlijk ook kunnen creëren in je eigen huis, echter met een misschien iets wat andere barkruk, die bij jouw in je interieur past. Echter komen er naast het uiterlijk van deze kruk ook wat anderen zaken kijken bij de aanschaf van een barkruk.

stoere barkruk

 Let op

Er zijn behoorlijk wat aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een barkruk. Zo is allereerst van belang dat je de hoogte bepaald van deze kruk. Let hierbij op dat de zitting van de barkruk niet gelijk is aan het oppervlakte waar de barkruk bij wordt gezet. Je moet namelijk nog wel met je benen onder het tafelblad terecht kunnen. Houdt hierbij ook rekening met de verschillende diktes van een been, je wilt immers dat iedereen er op kan zitten. Daarnaast is het van belang om te bepalen of je wilt of de kruk over een rugleuning of niet. Indien je de kruk bijvoorbeeld gaat gebruiken voor een lange zit, bijvoorbeeld als bureaustoel, dan is een rugleuning misschien geen overbodige luxe.

 De soorten

Je kunt natuurlijk voor het ultieme kroeggevoel ervoor kiezen om de onhandige en zware traditionele barkruk aanschaffen. Echter, zijn er in de huidige tijd dus ook andere soorten verkrijgbaar. De barkruk kan namelijk ook een trendy element in je interieur zijn. Zo heb je tegenwoordig barkrukken met allerlei printjes verwerkt in de zitting, maar zo heb je ook barkrukken bestaande uit stalen poten met een doorzichtige plastic kuip. Ook heb je natuurlijk stoere barkrukken. Wat is een stoere barkruk? Een voorbeeld van een stoere barkruk is bijvoorbeeld een zwart/bruine lederen zitting in combinatie met stoere stalen poten. Een ander voorbeeld van een stoere kruk is bijvoorbeeld de volledige kruk waarbij zowel de zitting als de poten gemaakt zijn van hout. Er is dus vast wel een kruk beschikbaar voor elk interieur die voldoet aan alle eisen.