Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Groothandel alleen voor ondernemers

Er is al een langere tijd een discussie gaande of groothandels ook moeten verkopen aan particulieren. Voor een groothandel zoals groothandel droogbloemen is het wellicht een goed idee om ook te verkopen aan particulieren. Helaas kan dit niet over elke groothandel zijn. dit kan er namelijk voor zorgen dat de particulieren alleen maar naar de groothandel gaan en dus niet meer naar de supermarkt. Daarnaast kan het voor veel lokale ondernemers ervoor zorgen dat zij de prijzen moeten verlagen omdat de consumenten dus ook gewoon zelf kunnen gaan naar een groothandel. Het ziet ernaar uit dat er nog steeds wordt gekeken naar mogelijkheden binnen het bedrijf.

Wat zeggen ondernemers?

Ondernemers hebben zich eerder fel tegen dit concept uitgesproken. Zij vinden dat de groothandel alleen toegankelijk moet zijn voor hen en dat zij er dus niets mee hoeven te doen. Wij vinden het natuurlijk wel belangrijk dat er nog steeds mensen zijn die zich hier tegen uitspreken. De argumenten zijn dus eigenlijk alleen gebaseerd op het feit dat het de ondernemers geld kan kosten. Het is een egoïstische denkwijze, maar aan het eind van de dag vind je het wellicht toch begrijpelijk. Er zijn dus nog steeds mensen die hier geen tijd voor hebben en niet direct weten hoe het in zijn werking gaat.

Particulieren zien het wel zitten

Het lijkt erop dat er nog steeds meer mensen zijn die met ons willen werken en hun mening willen geven over dit concept. De particulieren vinden dat het dus gewoon mogelijk moet zijn voor consumenten om te winkelen bij de groothandels. Het zou dus niet veel veranderen geven zij aan. Waar zij normaal grote hoeveelheden fris en etenswaren halen in een supermarkt kunnen zij het toch wel voordeliger doen bij een groothandel. Het is ook zo dat je bijvoorbeeld naar een groothandel droogbloemen wilt gaan om een aantal droogbloemen uit te kiezen en daar niet direct de hoofdprijs voor betaalt.