Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Ladder kopen? Hier moet je rekening mee houden

Een ladder kopen is niet iets wat je zomaar doet. Er zijn namelijk wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Waar moet je nu precies op letten bij het kopen van een ladder? Hieronder geven we je een aantal tips.

Wat is de werkhoogte?

Ladder

Er zijn zowel kleine als grote ladders te verkrijgen. Je wilt niet met een te kleine ladder thuiskomen, maar een te grote ladder kun je weer minder makkelijk opbergen. Om te bepalen welke ladder je het beste kunt nemen is het belangrijk om te kijken naar de werkhoogte.

Hiervoor dien je dus de hoogte op te meten of goed in te schatten. Houd er rekening mee dat je bij het beklimmen van een dak een extra hoge ladder hebt. De ladder moet ongeveer één meter boven het dak uitkomen.

Hoe vaak gebruik je de ladder?

Verder is het belangrijk om te kijken waarvoor je de ladder nodig hebt. Een ladder die dagelijks wordt gebruikt moet van beter materiaal gemaakt zijn dan een ladder die je slechts af en toe wordt gebruikt. Houd hier rekening mee bij je materiaalkeuze.

Ladder

Welk soort ladder kies je?

Er zijn veel verschillende ladders en trappen te verkrijgen. Voor huishoudelijk werk is de gewone huishoudtrap vaak voldoende. Een dubbele trap kan handig zijn als je ook met zijn tweeën op de ladder wilt kunnen staan om samen iets te tillen. Reformladders kunnen als een dubbele trap en een enkele ladder gebruikt worden. Verder zijn er ook schuifladders en telescopische ladders.