Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Populaire aanrechtbladen

Composiet aanrechtblad schoonmaken

Een aanrechtblad van composiet is het populairste materiaal voor een aanrechtblad, vanwege de luxe uitstraling en omdat ze tegen een stootje kunnen wat in de keuken erg handig is. De aanrechtbladen zijn samengesteld uit verschillende materialen, gerecycled graniet, kwarts en harsen. In het blad is wel natuursteem verwerkt, maar het complete blad is technisch vervaardigd. Een composiet aanrechtblad schoonhouden is niet ingewikkeld, toch zijn er wel een paar aandachtspunten om lang van je mooie aanrechtblad te kunnen genieten.

Composiet aanrechtblad schoonmaken

Onderhoud van je aanrechtblad

Net als alle andere voorwerpen heeft ook een composiet aanrechtblad onderhoud nodig, zet hete pannen nooit op het blad zelf. Hierdoor kan de hars die in het aanrechtblad zit verkleuren, gebruik altijd een onderzetter om de pan op te zetten. Gebruik nooit agressieve middelen, deze kunnen in het blad trekken waardoor je vlekken krijgt die er nooit meer uit te halen zijn. Een composiet aanrechtblad schoonmaken doe je eenvoudig met een mild schoonmaakmiddel, natuurlijk is dit middel te koop in de webshop van steenschoon.nl. 

Voordeel van een composiet aanrechtblad

Het voordeel van een composiet aanrechtblad is dat ze erg sterk zijn, onder hoge druk worden de materialen tegen elkaar geperst waardoor het gewicht van het blad laag wordt gehouden. Water of vocht krijgt hierdoor ook geen kans om in het materiaal te trekken, hierdoor zijn de bladen ook hygiënisch en werk je altijd op een aanrechtblad wat lekker fris is. Een aanrechtblad van natuursteen barst als je er een hete pan op zet, bij composiet is dit niet het geval. Bij goed onderhoud gaat een aanrechtblad van composiet erg lang mee.