Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Ga je even onder de handdouche of kies je een regen douche?

De ene douche is de ander niet, zoals de ene badkamer de ander niet is. IN dat kader is het goed op te merken dat de badkamer in niets nog te vergelijken is met de badkamer van vroeger. Vanwege het feit dat we het steeds drukker en drukker krijgen, hebben we de behoefte aan een ruimte om te kunnen ontspannen. Daarvoor wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de badkamer, die omgetoverd wordt tot een wellnessruimte.

Ga je voor wellness, dan kies je altijd voor de regendouche

Kijken we naar de douche, dan heeft de keuze die je maakt tussen een handdouche of een regendouche daar ook zeker mee te maken. Ben jij vooral van de functionele douche, dan hoef jij geen regendouche. Ben je iemand die voor wellness gaat, dan is de regendouche een must., Volgens mensen die het kunnen weten is het gebruiken van een regendouche een pure vorm van wellness. Het voelt alsof je verrast wordt op een regenbui, maar dan wel een bui met een heerlijke temperatuur.

Welke rol geef jij jouw badkamer nou precies?

In eerste instantie is het verstandig te bepalen welke rol jij de badkamer geeft. Ook is het goed je budget tegen het licht te houden. Het aanschaffen van een regendouche zal het probleem niet zijn. Wel is het een gegeven dat een regendouche aanzienlijk duurder in gebruik is. Met een handdouche red jij je prima met ongeveer 11 liter water per uur. Kies je voor een regendouche, dan is 25 liter water per uur noodzakelijk. Meer dan een verdubbeling dus. Dat betekent ook een dubbele waterrekening. Structureel dus. Wel degelijk iets om rekening mee te houden.

De handdouche is flexibeler; de regendouche pak je niet even in de hand

Een handdouche is flexibeler. Hij krijgt een plek in een scharnier aan de glijstang. Je pakt deze handdouche gemakkelijk uit het scharnier waardoor er sprake is van extra gebruiksgemak. De regendouche pak je niet in je hand, Die zit vast en blijft vastzitten. Bij een aantal regendouches krijg je overigens een extra handdouche geleverd. Die kun je als een soort van zijtak aan de glijstang bevestigen. 

Zo voorkom je verspilling van water

In alle gevallen kies je voor een thermostaatkraan in de douche. En niet eens omdat de temperatuur dan constant is en omdat je snel de juiste temperatuur hebt. Ook niet omdat het feit dat andere mensen ook water gebruiken geen invloed heeft op de temperatuur van jouw water. Je kiest vooral voor een thermostaatkraan omdat je waterverspilling tegengaat. Dit omdat de thermostaat op een vaste temperatuur staat en je dus snel die temperatuur bereikt hebt. Met een mengkraan ben je eerst nog wel even aan het stoeien voor je de perfecte temperatuur bereikt hebt. En tot die tijd loopt best veel water zomaar weg. 

Kwestie van budget, ruimte en de rol van de badkamer

Als het om keuzes voor een douche of een badkamer gaat, dan spelen de rol van de badkamer, jouw budget en de ruimte vaak de belangrijkste rol. Ben jij iemand die snel even onder de douche springt, dan heb jij aan een handdouche voldoende. Wil je ontspannen en wellness ervaren, dan doe je er goed aan een regendouche te kopen. Kijk voor het complete assortiment eens op Douche-concurrent.nl.