Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Een vloer kiezen voor een huis: deze vloer is een goede keuze!

Hongaarse punt vloer

Iedereen die een eigen woning heeft, wil deze natuurlijk in een zo optimaal mogelijke staat houden. Aan periodiek onderhoud en renovatie van je huis ontkom je dan ook niet. Er zijn klussen genoeg te doen, zoals je woning schilderen, het meubilair vernieuwen, kleine reparaties uitvoeren of – ook dat kan natuurlijk – een complete renovatie van de douche, de keuken of het toilet. Een renovatieklus die veel voorkomt tegenwoordig, is het opknappen van een oude vloer. Een versleten vloer oogt niet alleen lelijk, maar kan door gladheid ook gevaarlijk worden. Is dit bij jou het geval? Overweeg dan om een Hongaarse punt vloer aan te schaffen. Hongaarse puntvloeren hebben namelijk veel moois te bieden!

Hongaarse punt vloer

Welke eigenschappen heeft een Hongaarse punt vloer?

Het hoofdkenmerk van een Hongaarse punt vloer is dat deze lijkt op een visgraatvloer, maar net een ander soort patroon heeft. Het verschil tussen een |Hongaarse punt vloerstijl en de stijl die visgraatvloeren hebben, is dat bij Hongaarse vloeren met punt planken in een hoekgraad van 45 of 60 worden gelegd. Hierdoor ontstaat een patroon dat een rechte naad heeft. Het patroon dat zich zo vormt, valt op door de rechte naad. Dit vloerpatroon wordt ook wel eens aangeduid met de term ‘sergeantsstrepen’.

Een vloer met een rustige en relaxte uitstraling

Doordat bij Hongaarse puntvloeren de planken in een rechte naad gelegd zijn, hebben deze vloeren een lekker relaxte en rustige uitstraling. Als er iets belangrijk is als je thuis bent, is het wel dat je binnenshuis overmand of overvloed wordt door een rustig en kalm gevoel. Met een Hongaarse puntvloer in je woning gaat dat zeker lukken! Je hebt gewoon een vloer met een fraai patroon erin, maar wel een vloer die niet schreeuwt of overbodige aandacht trekt.

Een vloer die in allerlei kleuren beschikbaar is

Ideaal aan puntvloeren in Hongaarse stijl is dat deze in allerlei kleurvarianten te koop zijn. Ook is er een ruime keuze aan fraaie houtsoorten, zoals acacia, eiken, teak, maple hout of kambala. Ten slotte is er nog een hoop variatie als het gaat om de afwerking. Zo kun je gebruikmaken van een glanslak afwerking, voor olie of voor kleurlak.