Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Dé keukentrend van nu en de komende jaren? Inductieplaten!

Keuken

De laatste jaren hebben vele Nederlanders het gasfornuis in hun keuken vervangen door een elektrische kookplaat. Een belangrijke reden daarachter is dat het koken op gas nu echt uit de mode aan het raken is. Gas heeft namelijk een slechte invloed op het milieu, veel meer dan elektriciteit dat heeft. Daarom wordt deze transitie volop aangemoedigd door overheden, instanties en keukenspecialisten als Nuva keukens. Maar los daarvan zijn inductiekookplaten ook gewoon heel geschikt om maaltijden mee en op te bereiden.

Keuken

Welke voordelen heeft koken op een inductiekookplaat?

Wanneer je besluit gebruik te maken van een elektrische kookplaat, waarmee je dus je gasfornuis en het koken op gas vaarwel zou zeggen, profiteer je van de volgende voordelen:

• Het belangrijkste is natuurlijk dat je hiermee geen gas verbruikt, zodat je het milieu een goede dienst bewijst.

• Elektriciteit is goedkoper dan gas, dus het bespaart je ook in de kosten.

• Wek jij je eigen stroom op via zonnepanelen? Dan is elektrisch koken zelfs nóg voordeliger.

• Moderne inductiekookplaten zetten energie sneller om in warmte dan ooit. Daarmee werken ze nog maar nauwelijks langzamer dan gasfornuizen.

• Inductieplaten zijn plat en glad, waardoor ze enorm makkelijk schoon te maken zijn. De praktijk wijst uit dat je deze platen dan ook daadwerkelijk sneller even schoonmaakt. Je keuken als geheel wordt hierdoor een meer hygiënische plek, waardoor je minder snel last krijgt van ongedierte. • In sommige inductiekookplaten kun je een geïntegreerd afzuigsysteem laten aanbrengen. Een afzuigkap wordt daardoor overbodig.