Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Stijlen samenvoegen: traditionele en moderne meubels combineren?

Wanneer stellen gaan samenwonen, worstelen ze vaak met het combineren van hun ontwerpstijlen. We hebben bij Julia Living vaak stellen die vragen hoe ze hun verschillende stijlen kunnen samenvoegen tot één look of wat ze moeten doen als elke partner iets totaal anders uit hun ruimte wil. Zoveel hiervan komt bij Julia Living neer op het bevoordelen van verschillende stijlen. En een van de meest voorkomende problemen met stijlcombinaties is wanneer de ene partner van modern design houdt en de andere meer een traditionalist is. Het combineren van traditionele en hedendaagse ontwerpelementen kan een hele uitdaging zijn, weten wij bij Living Julia, omdat ze zich aan weerszijden van het ontwerpspectrum bevinden. Niet alleen zijn de lijnen en vormen die aanwezig zijn in moderne en traditionele ruimtes behoorlijk verschillend, maar de enorme hoeveelheid dingen in een traditionele versus moderne ruimte is meestal precies het tegenovergestelde.

Ga voor modern in je basismeubels

Julia Living is van mening dat bij het mixen van interieurstijlen zal er één stijl altijd iets dominanter zijn. Als het gaat om traditionele en moderne meubelstijlen, is modern gemakkelijker als basis te hebben vanwege de strakkere lijnen. En aangezien traditionele stukken een beetje meer persoonlijkheid hebben, zijn ze gemakkelijker als accenten in te strooien. In deze ruimte kun je zien dat we gingen voor moderne vormen in de bank, accentstoelen en salontafel. De accentstukken, zoals de bijzettafel en het vloerkleed, zijn echter veel traditioneler. Deze vermenging van vormen geeft een zeer dynamische uitstraling aan jouw ruimte. De traditionele sokkel bijzettafel naast de strakke bank en salontafel zorgt voor balans en focus in deze ruimte. Onthoud dat je niets ultramoderns wilt mixen met iets super traditioneels. Je ruimte zal evenwichtiger aanvoelen als je elementen “midden op de weg” houdt zonder te diep in beide stijlen te springen.

Traditioneler met jouw accenten

De accentstukken die je in je ruimte kiest, kunnen de sfeer volledig veranderen, waardoor de algehele look moderner of traditioneler wordt. Houd hier vooral rekening mee bij het uitkiezen van een vloerkleed, kunstwerk en tafeldecoratie. In deze slaapkamer voelt het kiezen voor botanisch geïnspireerde prints traditioneler, terwijl abstracte kunst moderner is. Je kunt ook voor een meer traditioneel kunstwerk gaan, maar het op een plank leunen in plaats van aan de muur te hangen, of een print ophangen in posterhangers in plaats van een full-frame. Beide benaderingen geven een traditioneel onderwerp een modernere draai.

Bij vloerkleden voelt een lichter, vintage-geïnspireerd vloerkleed traditioneler aan, terwijl een gewaagd geometrisch vloerkleed moderner aanvoelt. En een levendig tapijt in Turkse of oosterse stijl is een perfecte manier om deze twee stijlen te combineren, aangezien dit type tapijt wordt gevonden in zeer traditionele en zelfs klassieke huizen, maar het is ook populair in ruimtes uit het midden van de eeuw en moderne rustieke ruimtes.