Ketelhuis Apeldoorn

ketelhuis-apeldoorn.nl

Meer sfeer in je woning met de pelletkachel

Veel woningen worden verwarmd door gebruik te maken van een cv-ketel. Dit is een ketel die gestookt wordt op gas en die de verwarming van de woning en het water in huis regelt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van aardgas dat die door een energieleverancier aan jouw woning wordt geleverd. Er zijn andere manieren om een woning te kunnen verwarmen die ook nog eens beter zijn voor het milieu. Door gebruik te maken van een pelletkachel kan het verbruik van gas bijvoorbeeld als flink omlaag worden gebracht. Een pelletkachel biedt ook nog eens sfeer in huis.

Pelletkachel

Een pelletkachel is een soort van houtkachel die efficiënt gestookt kan worden en effectief veel warmte levert. Dit type kachel wordt gestookt met zogenaamde pellet korrels. Pellet korrels zijn samengeperste korrels gemaakt van hout. Deze korrels hebben de eigenschap dat zij veel energie en warmte afgeven bij de verbranding. Hierdoor is het mogelijk om met een klein aantal pellet korrels een aangename warmte te creëren. De pelletkachel wordt in de woning geplaatst en kan één ruimte of meerdere ruimtes verwarmen. Het is hiervoor mogelijk om te kiezen voor een vrijstaande pelletkachel of een inbouw pelletkachel.

Soort kachel

Het type kachel dat je kiest bepaald de mogelijkheden die er zijn. Een vrijstaande pelletkachel kan in principe in elke ruimte geplaatst worden. Voor de installatie moet er dan wel een rookkanaal aanwezig zijn of gemaakt worden. Dit rookkanaal wordt gebruikt voor de afvoer van de rook die ontstaat bij de verbranding van de pellet korrels. Er kan ook gekozen worden voor een inbouw variant. Dit type pelletkachel kan geplaatst worden op de plek van een bestaande houtkachel of openhaard. Voor het gebruik wordt dan het bestaande rookkanaal dat aanwezig is gebruikt voor de afvoer van de rook.

Het hele huis verwarmen

Een pelletkachel is niet alleen geschikt voor het verwarmen van 1 ruimte, maar kan ook meerdere ruimtes of zelfs de hele woning verwarmen. Als er een kanaalsysteem met buizen voor de aanvoer van lucht wordt gebruikt in huis, dan kan de pelletkachel de warme lucht die er ontstaat doorgeven aan de ruimtes die op dit systeem zijn aangesloten. Het is ook mogelijk om een pelletkachel te koppelen aan de cv installatie in huis. Dan wordt het huis verwarmd en heb je overal dezelfde comfortabele sfeer met de pelletkachel CV moederhaard waarvan je hier verschillende modellen kunt vinden.